Veckans enda lediga idag och jag klev upp strax efter klockan fem imorse. What?! Ja jag vet, men jag skulle dyka! Det var samling halv sju och en bit att åka, så så fick det bli!

När vi var på väg ut med båten så blev jag rätt skeptiskt. Sopor längst med hela strandkanten och en härligt vidrig doft. Stora rör av vad som antagligen är avlopp rakt ut i vattnet. Att hoppa i plurret låg långt ner på listan av vad jag vill göra i det vattnet liksom. Indien är verkligen ett skitigt land. Skit och sopor all over the place. Och ingen tycks bry sig. Extra tråkigt när projekt i stil med sopprojektet jag skrivit om tidigare inte fungerar. Vårat går bara sämre och sämre och jag skulle inte bli förvånad om det blir nerlagt. Vi skulle tex anställa gymnasieelever att knacka dörr och samla in data för att se hur effektiv sophämtningen som fransmännen betalar för är. Men ansvarig på kommunen bestämde att vi skulle använda oss av hennes arbetare istället. Anledningen: gymnasieeleverna skulle ge för ärliga (och dåliga) svar vilket skulle vara negativt för kommunen. Detta SA hon rakt ut, och menade då att hennes folk skulle hitta på bättre siffror och det var ju bra. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Min kollega gör stickkontroller själv ibland när han är där, och vi kan ju säga att sophämtningen funkar ca aldrig.

Men a. Tillbaka till dykningen. Ju längre ut i havet vi kom desto renare blev det i alla fall, så kändes helt okej att hoppa i. Jag gjorde mitt bästa för att inte kallsupa och hoppas innerligt att huden ej kan absorbera bajsbakterier? Vi gjorde två dyk som inte var det mest roliga i livet, mycket sand och så. Men såg nog de största bjässefiskarna jag någonsin sett. Kanske var de 2 meter, kanske är detta en överdrift men jag är inte helt säker faktiskt. Bauta!

MVH, Dykarn